Rohlik.cz bez vajec z klecových chovů

Od 1. června přestává domácí online supermarket Rohlik.cz nabízet vejce z klecových chovů. Zákazníci si budou moci vybírat z vajec od nosnic chovaných na podestýlce, z volného chovu nebo v bio kvalitě. Podestýlková navíc výrazně zlevní. Cenově tak budou vycházet stejně jako méně ekologická klecová vejce. „Přibližně před rokem jsme jako první prodejce prohlásili, že se těchto vajec zbavíme do konce roku 2019. Slib plníme předčasně, protože jsme na to provozně připraveni,“ prohlásil Olin Novák, komerční ředitel Rohlik.cz.

Tato vejce jsou kvalitnější a chutnější. Zároveň má jejich produkce ohled na životní prostředí a respekt ke zvířatům. Pro Rohlik.cz jsou tyto hodnoty důležité. Podle spotřebitelského výzkumu společnosti Response:Now se 68 % procent zákazníků Rohlik.cz zajímá o to, v jakých podmínkách jsou zvířata chována. „Velké řetězce roky lidem tlačí do hlavy, že vejce musí stát co nejméně a prodejci se bojí tabu – kvalita versus cena – prolomit. Od června jdeme do toho naplno. Věříme, že to naši zákazníci ocení,“ prohlásil Tomáš Čupr, majitel a zakladatel Rohlik.cz.

Vejce z podestýlkových chovů obvykle stojí o trochu více než klecová. Rohlik.cz se rozhodl právě tyto vejce výrazně zlevnit, aby stála stejně jako z klecových chovů. „Cílem je, aby si zákazníci navykli na tuto nesporně lepší kvalitu,“ doplnil Olin Novák, podle kterého se od poloviny loňského roku zdvojnásobila poptávka po ekologičtějších vejcích. „Oblíbená jsou hlavně podestýlková, rostoucím segmentem jsou i BIO vejce a vejce z volných chovů.

Už v letošním roce navíc Rohlik.cz prokázal, že nabízí nejkvalitnější vejce na českém trhu. Produkty pocházejí z farem Alberta Bařice u Kroměříže nebo Ekoagro ve Vážanech u Polešovic zvítězily v testu pořadu A DOST! známého reportéra Jana Tuny na Stream.cz. Jako jediná jsou bez přidaných syntetických barviv – zejména Kanthaxanthinu E161g, jehož použití v potravinách je v celé Evropské unii zakázáno.

Foto a text: Rohlik.cz